• 86 18 51 11
  • bazaren@fairbutik.dk
  • Følg os

Årsberetning for Fair Trade Bazaren for 2022

Året 2022 blev igen et godt år for Fair Trade Bazaren og endte med en omsætning på i alt 1.424.291 kr. ex. moms, heraf kom 20.871 kr. fra postordresalg og 3.018 fra eksterne arrangementer. Salget i december blev det største nogensinde, og den 22. december satte vi ny rekord for salg på en enkelt dag: 42.903 kr.  Vi købte varer for i alt 692.326 kr.  Fragtpriserne er i løbet af året steget en del, især fra Asien. Corona-lån fra staten er betalt tilbage rettidigt. Overskuddet blev på 34.923 kr.

89,1 % af vore varer er godkendt af WFTO eller FLOI. 7,7 % er reelt Fair Trade, men ikke godkendt.

Vi forhandler nu, i samarbejde med Fair Trade Gruppen og andre danske og europæiske importører varer fra rigtig mange eksportører i den såkaldte 3. verden, især fra Bangladesh, El Salvador, Tanzania, Nepal, Ghana, Peru, Chile, Sydafrika, Indien, Vietnam, Guatemala, Palæstina, Indonesien, og i december fra Colombia.

I 2022 har vi fået en ny leverandør, EZA, der er en stor østrigsk Fair Trade importør. Derfor kan vi nu bl.a. tilbyde de populære kraftige Copavic glas og glaskander med blå kant.

De økonomisk vigtigste varer har i 2022 igen været hængestole og hængekøjer i forskellig størrelse og designs fra El Salvador; quiltede tæpper og puder fra Bangladesh af brugte sarier, økologisk lufttørret pulverkaffe fra Tanzania, slippers og hjemmesko fra Nepal af filt, bolgakurve fra Ghana, kokosmåtter fra Bangladesh, alpakasokker fra Peru. Et stort sortiment af øreringe er også meget populært.

Fair Trade Bazaren er i 2022 blevet passet af en butiksassistent på 16 timer på hverdage, en butiksassistent på 7 timer på lørdage, samt godt 30 frivillige. Vi har haft 3 personer i jobtræning fra kommunen.

Fair Trade Bazaren er aktivt med i samarbejdet med de andre Fair Trade butikker i Danmark, især omkring fælles indkøb af varer.

Butikken er aktivt medlem af Sociale Entreprenører i Danmark og Latinerforeningen i Aarhus.

Vi er naturligvis aktive på facebook, instagram, vores hjemmeside www.fairtradebazaren.dk og der sendes nyhedsbreve ud hver måned. Der er også sendt en længere artikel til Genvej til Udviklings november-blad om vore varer. Endvidere sendes der interne nyheds-breve til de frivillige.

I 2022 har vi arrangeret eller deltaget i rigtig mange arrangementer:

Til slut vil vi gerne takke alle vore mange kunder, frivillige og ansatte for stor opbakning til Fair Trade Bazaren og hermed de mange dygtige kunsthåndværkere og producenter i Asien, Afrika og Latinamerika, samt tankegangen bag Fair Trade.  

Logo

© fairtradebazaren.dk 2023 Alle rettigheder forbeholdes.

Fair Trade Bazaren åbnede i 1993 og er i dag en af landets mest erfarne Fair Trade butikker. Det er en forening drevet i fællesskab af personlige medlemmer og den ene af butikkens stiftere, U-landsforeningen Svalerne i Aarhus. Til daglig passes den af ansat personale i samarbejde med ca. 30 frivillige.

  • Address: Guldsmedgade 8A, 8000 Aarhus
  • CVR-nr: 17198394
  • 86 18 51 11
  • bazaren@fairbutik.dk
  • Følg os